Home Φωτογραφίες Freeride Park Κείμενα Links

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
"ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ-ΒΕΡΟΙΑ 2009"

xirolivado 2009
21-7-2009

Την Κυριακή 19 Ιουλίου έγινε ο 3ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας «Στις διαδρομές του Βερμίου 2009» στο Ξηρολίβαδο Ημαθίας.
Στην εκκίνηση βρέθηκαν 44 αθλητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Τη διαδρομή των 46 χιλιομέτρων ολοκλήρωσαν οι 34.
Πρώτος στον τερματισμό ο Συλβάν Γκομπέλ από την Πρέβεζα που ήταν και πρώτος στην κατηγορία 40+.
Στην κατηγορία έως 18 χρονών πρώτος ήρθε ο Κίμων Τάχος από τη Φλώρινα, στην κατηγορία 19-29 ο Βαγγέλης Αδαμίδης από τη Νάουσα και στην κατηγορία 30-39 ο Ιωάννης Πέππας από την Πρέβεζα.
Ο ΠοΠεΣυ Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Βέροιας για την υποστήριξη, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την πολύτιμη συμβολή στην ασφάλεια του αγώνα, τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου και βέβαια τους χορηγούς του αγώνα.


Προκύρηξη>>


Αποτελέσματα>>


Video του αγώνα (c) Βαγγέλης Παπαιωάνου -1000 Δέντρα (Ευχαριστούμε!):

http://www.youtube.com/watch?v=Ic-n6Scb3BI&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=ECr57LIn4PU&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=IDQAOW5PS7I&feature=channel_page


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΠΕ.ΣΥ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΝΑΟΥΣΑ

20-10-2008

Πραγματοποιήθηκε την 19η Οκτωβρίου 2008 στη Νάουσα από τον Ποδηλατικό και Φυσιολατρικό Όμιλο Νάουσας σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας, Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας με Αφετηρία – Τερματισμό το Πλακόστρωτο του Πάρκου στην πόλη της Νάουσας, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος από όλη την Ελλάδα.
Η διαδρομή του ΑΓΩΝΑ CROSS COUNTRY 37 Km με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, περιλάμβανε χωμάτινους δασικούς δρόμους σε μια πανέμορφη καταπράσινη περιοχή στους πρόποδες του Βερμίου, παιρνόντας μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Αρκοχωρίου. Την προσπάθεια των αθλητών αποζημίωσε ο έντονος ανταγωνισμός, η καλή προετοιμασία και σήμανση της διαδρομής και η άψογη φιλοξενία των διοργανωτών.
Ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας είχε δυναμική συμμετοχή στη διοργάνωση με τον αθλητή του Συλλόγου ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΛΑΝΤΩΝΗ, ο οποίος τερμάτισε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των βετεράνων, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
 

Επιμέλεια κειμένου: Φωτεινή Κύρτσιου
 

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
"ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ-ΒΕΡΟΙΑ 2008"
 

30-9-2008

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, 38 αθλητές έδωσαν το παρόν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στον 2ο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας «Στις διαδρομές του Βερμίου-Βέροια 2008» που διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βέροιας στο δάσος του Ξηρολίβαδου Ημαθίας.

Η βροχή που έπεφτε από το Σάββατο, η ομίχλη, το κρύο και η πολλή λάσπη απείλησαν τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά όσοι αθλητές έκαναν τον κόπο να ανέβουν μέχρι το Ξηρολίβαδο, εξέφρασαν την επιθυμία τους να δοκιμάσουν τουλάχιστον ένα μέρος της διαδρομής.
Έτσι, αποφασίστηκε να γίνουν δυο εύκολοι γύροι με συνολική απόσταση 25 χιλιόμετρα, αντί της διαδρομής των 37 χιλιομέτρων που είχε προγραμματιστεί, καθώς σε πολλά σημεία η λάσπη ήταν απαγορευτική.

Στην κατηγορία Νέων πρώτος τερμάτισε ο Χαρούν Μολλά από την Κομοτινή, που ήρθε και πρώτος στη γενική κατάταξη. Δεύτερος ο Κλέαρχος Κομζιάς από την Κατερίνη και τρίτος ο Γεώργιος Μπάκας επίσης από την Κατερίνη.
Στην κατηγορία Ανδρών πρώτος ο Νικόλαος Καραγιάννης από την Καστοριά, δεύτερος ο Θεμιστοκλής Κυριακού από την Παραλία Πιερίας και τρίτος ο Βαγγέλης Παπαιωάννου από τη Θεσσαλονίκη.
Στην κατηγορία Βετεράνων πρώτος ο Χρήστος Τίτας από τη Φλώρινα, δεύτερος ο Άκης Μιμηκόπουλος από την Άρτα και τρίτος ο Παύλος Ράπτης από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Βέροιας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Βέροιας και τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολίβαδου για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Και φυσικά τους χορηγούς του αγώνα: Red Zeppelin, Squeezy, Παπαδόπουλος Μπουγάτσα, Claufen, Karcher, Macoza, Βιβλιοπωλείο Ορφανίδη, Recycling, Special Μπουγάτσα, Χουρσουλίδης Θέρμανση.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν όλοι, αθλητές και θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα.

Ραντεβού το 2009 στο ίδιο μέρος με καλύτερες καιρικές συνθήκες!
 

Αποτελέσματα>>

Φωτογραφίες>>

 20-7-2008


 

Αποτελέσματα>>2ο Downhill Βέροια 15 Ιουνίου 2008

5-5-2008

dh08

Ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Βέροια 2008 - Έτος Αθλητισμού και Νεολαίας» μαζί με τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βέροιας προσκαλούν όλους τους φίλους του ΜΤΒ στον 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ (OPEN) αγώνα Κατάβασης (Downhill – DH) που διοργανώνει το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου 2008 στο Κομνήνιο του Δήμου Βέροιας.


Περισσότερα>>

 30-5-2007

 

Πενήντα εννέα αθλητές από Χανιά, Αθήνα, Πάτρα, Γιάννινα, Αγρίνιο, Λάρισα,
Κατερίνη, Νάουσα, Βέροια, Θεσσαλονίκη μέχρι και Σόφια, στήριξαν την πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνα κατάβασης στη Βέροια.

Ο αριθμός ήταν, ομολογουμένως, τεράστιος για εμάς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα, λάθη και καθυστερήσεις. Ζητάμε συγνώμη και υποσχόμαστε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι.

Το καλό νέο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, είναι ότι το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών του downhill βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Συγχαρητήρια στους νικητές του αγώνα που ήταν ο Μάρκος Καρασακαλίδης από την Ξάνθη ακολουθούμενος από τον Dimitar Gaidov από τη Σόφια, τον Χρήστο Αργύρη από το Αγρίνιο, τον Kuncho Damianov και τον Simeon Stoilov από τη Σόφια και τον Παναγιώτη Θεοφιλάκη από την Ξάνθη.
Πρώτη και μοναδική γυναίκα, η Μαρία Μιχαλογιαννάκη από τα Χανιά, στην 28η θέση, στον πρώτο της αγώνα μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Μπράβο Μαρία!
Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν και όλοι όσοι συμμετείχαν, είτε ως αγωνιζόμενοι πάνω στο ποδήλατο, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες τους κάτω από τον καυτό ήλιο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο γιατρός και οι υπόλοιποι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που πραγματικά έδωσαν όλη τους την ενέργεια. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη, καθώς μερικοί τραυματισμοί δεν έλειψαν, παρόλο που η διαδρομή θεωρήθηκε «εύκολη».

Ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος της Βέροιας, τέλος, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Βέροιας, τους χορηγούς του αγώνα, τους εθελοντές και όλους και όλες που έφτασαν μέχρι το Κομνήνιο της Βέροιας.
 

Αποτελέσματα >>
Final results >>

Φωτογραφίες >>
Photo gallery>>

 

SFENDAMI MOUNTAIN BIKE RACE

26-4-2007

Πραγματοποιήθηκε την 22η Απριλίου 2007 στη Σφενδάμη Πιερίας ο πρώτος φετινός αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας της ΟUTSPORTS για ανεξάρτητους αθλητές απόστασης 42 χιλιομέτρων, με την επωνυμία SFENDAMI MOUNTAIN BIKE RACE, με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών του αγωνίσματος από όλη την Ελλάδα.

Η διαδρομή των 42 χλμ, η οποία είχε απρόσμενες δυσκολίες, διέσχιζε τους λόφους της Πιερίας, δοκιμάζοντας τους αθλητές σε απότομες εξαντλητικές ανηφόρες, χαράδρες, στενά μονοπάτια ακόμη και με πέρασμα από ποτάμι, στο οποίο οι περισσότεροι αθλητές αναγκάστηκαν να κουβαλήσουν το ποδήλατο τους. Τη διαδρομή δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία, η οποία την Κυριακή άγγιξε τους 31 βαθμούς! Την προσπάθεια τους αποζημίωσε όμως ο έντονος ανταγωνισμός, καθώς η συμμετοχή των αθλητών έφτασε τους 118, η καλή προετοιμασία και σήμανση της διαδρομής και η άψογη φιλοξενία των διοργανωτών, στους οποίους σημειωτέο βοήθησαν πολλοί εθελοντές από το χωριό Σφενδάμη και τη γύρω περιοχή.

Ο Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας είχε δυναμική συμμετοχή στη διοργάνωση με έξι αθλητές: Σωτήρη Παρασκευαίδη-πρόεδρο ΠΟ.ΠΕ.ΣΥ., Γιώργο Δελαντώνη, Αποστόλη Καϊμάκη, Αντώνη Κουκουτέγο, Λάζαρο Κουμπουλίδη και Φωτεινή Κύρτσιου.

Την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου οι αθλητές του ΠΟ.ΠΕ.ΣΥ. θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της διαδρομής των 52 «σκληρών» χλμ. στη Θάσο, η οποία θεωρείται από τις δυσκολότερες διαδρομές της Ορεινής Ποδηλασίας.

Επιμέλεια κειμένου: Λάζαρος Κουμπουλίδης – Φωτεινή Κύρτσιου
 

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΚΟΥΛΙΑΡΗ

18-3-2007

Στον Άγιο Αθανάσιο πάνω από το όμορφο ορεινό των Πιερίων "Σκούλιαρη" (Αγία Κυριακή) βρέθηκαν τα μέλη του Ποδηλατικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βέροιας.
Η διαδρομή ξεκίνησε από την πλατεία του Δάσκιου και έπειτα από ένα απότομο "ζέσταμα" ζόρικης ανηφόρας ενός χιλιομέτρου, ξεκίνησε ήπια ανάβαση σε έναν πολύ περιποιημένο δασικό χωματόδρομο, με έδαφος σε πολλά σημεία να θυμίζει αμμουδιά, ενώ το εκπληκτικό περιβάλλον ολόγυρα με πεύκα, έλατα και ήχους από πουλιά σε αποσπούσε τελείως από την καταπόνηση των 37 συνολικά χιλιομέτρων. 
Η θέα βέβαια από τον Άγιο Αθανάσιο πάνω από τη Σκούλιαρη ήταν με μία λέξη ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΗ !!! και προς τη λίμνη του Αλιάκμονα και τον κάμπο του Βελβεντού και των Σερβίων, αλλά και από την άλλη πλευρά προς το χιονισμένο Φλάμπουρο.

Οι εντυπώσεις τελικά που αποκόμισαν τα μέλη του Συλλόγου ήταν τόσο θετικές που χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να ξαναβρεθούν πολύ γρήγορα, σε αυτά τα τόσο όμορφα μέρη, έχοντας ίσως αυτή τη φορά ως προορισμό το υψηλότερο σε θέση χωριό "Καταφύγι".

Άλλωστε η αγωνιστική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει, καθώς τον Απρίλιο ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει σε δύο ποδηλατικές διοργανώσεις, στην Σφενδάμη (40 χλμ.) και στη Θάσο (52 χλμ.).

Επιμέλεια κειμένου: Λάζαρος Κουμπουλίδης kouboulidis@yahoo.gr
 

1ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας
"ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΜΙΟΥ-ΒΕΡΟΙΑ 2006"

17-7-2006

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16-7-2006 στο Ξηρολίβαδο του Δήμου Βέροιας ο 1ος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας με τίτλο "Στις διαδρομές του Βέρμιου" που διοργανώθηκε από τον Πο.Πε.Συ.Βέροιας και τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας.
Οι 55 συμμετέχοντες σε όλες τις κατηγορίες νομίζουμε ότι απόλαυσαν τη διαδρομή αλλά και το πανέμορφο τοπίο της περιοχής σε υψόμετρο 1.300 μέτρων. Την πρώτη θέση κατέλαβαν στους βετεράνους ο Γιάννης Διττόπουλος, στους άνδρες ο Χρήστος Ουζουνίδης και στους εφήβους ο Τηλέμαχος Στολτίδης.
Ο καιρός βοήθησε όσο χρειάζονταν ώστε ο πρώτος μας αγώνας να γίνει χωρίς πολλά προβλήματα. Υπήρξαν βέβαια λάθη στη σηματοδότηση ή φύλαξη της διαδρομής και ίσως στη συνύπαρξη αγώνα παιδιών και ενηλίκων αλλά νομίζουμε ότι ο ερασιτεχνικός χαρακτήρας ενός τέτοιου γεγονότος μας αφήνει μόνο όμορφες αναμνήσεις. Αν προσθέσει κανείς τη συναυλία της προηγούμενης νύχτας και τον άπλετο κατασκηνωτικό χώρο ελπίζουμε να έμειναν ικανοποιημένοι όλοι.
Θα τα ξαναπούμε του χρόνου. Γιατί πιστεύουμε στη δυναμική τέτοιων αγώνων, ανοιχτών σε όλους, όπως έγινε στη Θάσο, στον Κίσσαβο, στην Προσοτσάνη, κ.λ.π. Που μπορείς να πάρεις μαζί και τα παιδιά σου και να συναγωνιστείς τους άλλους με πάθος αλλά και όρεξη για κουβέντα. Ευχαριστούμε.

Αποτελέσματα>>

Φωτογραφίες>>

 

s


   

Επιστροφή

Πάνω

Web site by Jiorgos

©2006-08 Ποδηλατικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βέροιας